Werknemers met schulden helpen

Schulden zijn niet alleen heel vervelend voor een werknemer, ze kunnen ook de werkgever raken. Werkzaamheden lijden onder de stress, ziekte en fraude als gevolg van de schulden, wat kosten met zich meebrengt. Om erger te voorkomen kun je proberen om schulden tijdig te signaleren en hulp te bieden.

 

Het dagelijks leven wordt in Nederland steeds lastiger als het in financiële zin (tijdelijk) tegen zit. Dit heeft te maken met alle veranderingen/ bezuinigingen vanuit de overheid, maar ook met het feit dat gezinnen met minder inkomen rond moeten zien te komen omdat bijvoorbeeld één van de partners geen (vaste) baan meer heeft. Hierdoor zie je dat het aantal werknemers met schulden stijgt alsook het aantal loonbeslagen (Nibud). Ruim 79% van alle bedrijven geven aan dat zij werknemers in dienst hebben met loonbeslag. Uit cijfers van de NVVK blijkt dat er in 2013 in ons land 89.000 aanmeldingen waren voor schuldhulpverlening en in 2012 84.500. De gemiddelde schuld steeg in dat jaar van 33.500 euro naar 37.700 euro. Ook tijdens spreekuren bij bedrijfsartsen komt het onderwerp schulden de laatste jaren nadrukkelijker ter sprake.

 

Stengere criteria
Veel mensen met financiële problemen...

Dit artikel lezen...
... en toegang tot alle artikelen en tools op Werk & Veiligheid?

Dat kan nu voor

€ 245,00

per jaar

Met een abonnement op Werk & Veiligheid hebt u ook toegang tot Arbeidsveiligheid.net en de complete Arbowet- en regelgeving op Arbowetweter.nl!

Preventie en beleid