-

Nieuw: gratis whitepaper CMR-stoffen & vervangingsplicht

cmr-stoffen

Voor werken met kankerverwekkende, mutagene & reprotoxische (CMR-)stoffen zijn strenge eisen. Weet jij of je met CMR-stoffen werkt? En hoe je invulling geeft aan de vervangingsplicht?

Tekst: Gevaarlijke stoffen kunnen de veiligheid en gezondheid bedreigen van mensen die ermee werken. Daarom stelt de arbowetgeving er allerlei eisen aan. Voor kankerverwekkende, mutagene en voor de voortplanting schadelijke stoffen, de CMR-stoffen, gelden aanvullende regels. Deze stoffen geven namelijk niet een direct risico voor de gezondheid, maar een risico op langere termijn. Daarom is het van groot belang om nu maatregelen te nemen, zodat jouw collega’s in goede gezondheid van hun pensioen kunnen genieten.

Hoe herken je CMR-stoffen, wat zijn die extra regels, wat is de vervangingsplicht en hoe doe je dat? In het nieuwe Toxic whitepaper geven we antwoord op al deze vragen. Heb je naar aanleiding van het whitepaper nog vragen? Dan helpen we je graag verder via toxic@sdu.nl of bel ons op 070 – 378 01 62.

Het vraagt moed om nu te kiezen voor iets waar je het effect pas veel later van zal merken. Toch vragen we je om dit samen met ons te doen. Want dit zijn de keuzes die het verschil maken. 

Wij werken aan een wereld waarin werk geen leven meer kost. Zodat iedereen die jij lief hebt, ook weer gezond thuiskomt.

Download nu de gratis Toxic whitepaper!