20 beleidsmaatregelen + PvA voor duurzame inzetbaarheid

Advertorial

Duurzame inzetbaarheid gaat over de juiste ‘fit’ tussen mens en organisatie - nu, maar ook in de toekomst. De wereld verandert in snel tempo, organisaties moeten mee veranderen en inspelen op nieuwe ontwikkelingen om te overleven. Duurzame organisaties hebben daarom vitale medewerkers nodig die meebewegen en zich blijven ontwikkelen.

Duurzame inzetbaarheid is echter niet alleen van belang voor werknemers, maar ook voor het bedrijfsresultaat en de toekomstbestendigheid van uw organisatie.

Volgens Tinka van Vuuren (hoogleraar Vitaliteitsmanagement) wordt duurzame inzetbaarheid nog lang niet voldoende toegepast in organisaties. “Er kan nog veel meer gebeuren!”. Ze heeft het dan vooral over het beleid en het streven om mensen duurzaam aan het werk te houden. Met resultaten voor nu en voor in de toekomst. 

Hoe kan de duurzame inzetbaarheid van medewerkers in jouw organisatie worden verbeterd? Uitgeverij Kerckebosch maakte een infographic met 20 mogelijke beleidsmaatregelen. Ook kunt u op de pagina gratis een template voor een plan van aanpak downloaden.

20 beleidsmaatregelen duurzame inzetbaarheid + template plan van aanpak