Preventie

Werkstress
17-10-2019

Stress heeft negatieve effecten op iedereen: de medewerker, de sociale...

De afgelopen 20 jaar is het aantal gevallen van burn-out verdubbeld. Een kwart van de werkenden ondervinden regelmatig stressklachtenen en daarmee is het beroepsziekte nummer één in Nederland.
16-10-2019

Als de aanpak van werkstress en burn-outklachten niet veranderd functioneert...

De opgave om asbest uit onze omgeving te verwijderen blijft onverminderd relevant, ook zonder wettelijk verbod. Asbest is schadelijk voor de gezondheid. Het plan van staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) bevat onder meer een nieuw fonds met leningen voor mensen die van hun asbestdak af willen.
15-10-2019

Het kabinet komt met een nieuwe aanpak voor het verwijderen van asbestdaken...

Zitten op het werk
15-10-2019

Kantoormedewerkers zitten wel 10 uur per werkdag. Langdurig zitten verhoogt...

Voor werkgevers is er een zogenaamde ‘Wab-checklist’. Zo is het slim om nu al na te gaan voor welke werknemers binnen het bedrijf straks een lage WW-premie moet worden afgedragen, en voor welke een hoge. Dat heeft impact op de loonaangifte.
08-10-2019

Vanaf 1 januari 2020 veranderen de regels rond arbeidscontracten en ontslag...

03-10-2019

Elk jaar werken veel mensen op ladders, trappen, steigers, daken, balkons en...

Nederlandse bedrijven omarmen het nieuwe werken. 35% van alle Nederlandse bedrijven laat zelfs alle werknemers kiezen waar en/of wanneer ze willen werken. Of het nu thuis, op een flexibele werkplek of op kantoor is. De overige 37% laat dit toe voor bepaalde werknemers. De mogelijkheid om flexibel te kunnen werken, is meestal gebaseerd op het functietype van de werknemer.
02-10-2019

Van de Nederlandse werknemers kan 72 procent flexibel werken. Hiermee loopt...

Straling, stress en andere factoren die verband houden met de organisatie van en de omstandigheden op het werk zijn met werkgerelateerde kanker in verband gebracht. Bovendien zijn er steeds meer aanwijzingen dat blootstelling op het werk aan nanomaterialen of hormoonontregelende stoffen zoals bepaalde pesticiden kanker kan veroorzaken.
30-09-2019

Het grootste problemen voor de gezondheid op de werkvloer, wereldwijd, is...

Pagina's

Abonneren op Preventie