Preventie

Ruim de helft van de medewerkers voelt zich door de werkgever gestimuleerd om buiten kantoor te werken. Aan de techniek zal het niet liggen; 84,6% zegt voldoende technische ondersteuning te krijgen om elders te werken, en mag er desgewenst ook eigen apparatuur voor gebruiken.
16-08-2019

In het bestaan van de kantoorwerkers zijn vaste werkplekken nog een...

Bij de productie van de lijmen en kitten worden oplosmiddelen gebruikt. De dampen die bij het toevoegen van grondstoffen vrijkomen, kunnen door elektrostatische ontlading ontsteken met brand- en explosiegevaar als gevolg.
09-08-2019

Voor de veiligheid van de werknemers heeft de Inspectie SZW een deel van het...

Beroepsziekten en psychische aandoeningen
09-08-2019

Stress op het werk is beroepsziekte nummer 1. Meer dan een miljoen mensen...

07-08-2019

De veiligheid van werken in de landbouw krijgt extra aandacht door...

Stress bij medewerkers
05-08-2019

De wereldgezondheidsorganisatie (WHO) noemt stress de ‘epidemie van de 21ste...

​​​​​​​Jongeren tussen 15 en 24 jaar en ouderen zijn vaker betrokken bij arbeidsongevallen. Het vallen van hoogte, ‘gegrepen’ worden door bewegende delen van een machine, geraakt worden door vallende objecten en aanrijdingen zijn de meest voorkomende ongelukken.
01-08-2019

Werknemers raken steeds vaker betrokken bij ernstige ongevallen op het werk...

Werknemers met gezondheidsproblemen komen eerder in de WW of de bijstand dan mensen zonder die klachten. Daarnaast hebben mensen in de WW en de bijstand met, voornamelijk psychische, gezondheidsproblemen minder kans op uitstroom richting duurstroom werk.
30-07-2019

Gezondheidsproblemen hangen samen met een grotere kans op instroom in de WW...

30-07-2019

Er is bij verzuimbegeleiding en of re-integratie een groot aantal...

Alle bestrijdingsmiddelen zijn in meer of mindere mate giftig en daarmee schadelijk voor de gezondheid. Om die schade te voorkomen worden de middelen getoetst voordat ze op de markt gebracht mogen worden. Bestrijdingsmiddelen kunnen onder andere luchtweg- en huidaandoeningen veroorzaken, maar ook het zenuwstelsel en de vruchtbaarheid/voortplanting schaden en kanker veroorzaken.
25-07-2019

Een Zuid-Hollandse plantenkwekerij is berispt door de Inspectie SZW voor het...

Pagina's

Abonneren op Preventie