AOW-leeftijd voorlopig niet omlaag

Beleid en overheid
Nieuwsartikel
pensioensleeftijd, szw

De AOW-leeftijd wordt in de komende jaren niet naar beneden bijgesteld. Dat zegt SZW-minister Wouter Koolmees als reactie op een brandbrief van de FNV en verschillende signalen van werkgeversorganisaties over de almaar oplopende pensioensleeftijd. De partijen maken zich vooral zorgen om werknemers met zware beroepen.

FNV vroeg de minister eerder om de AOW-leeftijd tot in elk geval 2020 te bevriezen op 65 jaar en negen maanden. Koolmees weigert gehoor te geven aan deze oproep, omdat dit de staat anders miljoenen euro’s per jaar zou kosten. ‘Dat is onverstandig en onbetaalbaar. En jongeren betalen daarvoor de rekening. Dat wil dit kabinet niet. Wij worden met z'n allen steeds ouder. Nog steeds. Alleen ietsje minder snel dan in de afgelopen jaren,’ zegt hij in een reactie tegen de NOS.

Voorspellingen
Onverstandig, vindt de FNV, want dit besluit werkt onvrede en onrust op de werkvloer in de hand. Ze wijst dan ook naar de politie, waarin de pensioensleeftijd al langer een groot onderdeel is van het cao-conflict. Ook in de bouw is het onrustig, in die sector zijn al verschillende acties gevoerd tegen het stijgen van de AOW-leeftijd.

 

Bron: NOS

 

 

Lees meer op overzichtspagina Preventie