Driekwart van de werknemers gelukkig met baan

De praktijk
Nieuwsartikel

Zeker 72 procent van de Nederlandse werknemers is blij met zijn huidige baan. Dat blijkt uit onderzoek van recruitmentbureau Robert Half, onder 1300 werknemers.

Uit het onderzoek blijkt tevens dat een derde van de Nederlanders zelfs bereid is om op salaris in te leveren, zolang ze maar hun droombaan houden. Werknemers van 34 jaar of jonger zijn met 37% zelfs vaker bereid dit te doen.

Geld maakt niet gelukkig
Volgens de onderzoekers speelt geld dan ook niet zo’n grote rol in een retentiestrategie. ‘Wat Nederlanders nog belangrijker vinden is het gevoel om iets te verwezenlijken in het werk, met respect en eerlijk behandeld te worden en vrijheid te krijgen,' Zegt Ricardo Popering, directielid van Robert Half Nederland tegen Baaz.nl.

Werkgevers opgelet
Nederlanders vinden het dus vooral belangrijk gelukkig te zijn op het werk, en daar kunnen werknemers volgens Popering heel goed op inspringen. Ze kunnen bijvoorbeeld een grote bijdrage leveren door te luisteren naar de behoeften van hun medewerkers. ‘Trainings- en ontwikkelingsmogelijkheden, maar ook voordelen op het gebied van welzijn en gezondheid kunnen veel verschil maken.'

Bron: Baaz.nl

Lees meer op overzichtspagina Preventie