Miljoenen voor duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid
Nieuwsartikel
klijnsma szw miljoenen duurzame inzetbaarheid

Staatssecretaris Klijnsma van SZW reserveert 12,5 miljoen euro voor projecten die de duurzame inzetbaarheid van werknemers bevorderen. Dit gebeurt in het kader van de Europees Sociaal Fonds “Duurzame inzetbaarheid regio’s en sectoren” die in september start.
 
De eerste aanvraagperiode loopt van 19 september tot 28 oktober. De overheid komt nu al met het nieuws naar buiten, zodat belangstellenden vast een aanvraag kunnen voorbereiden. De subsidie kan alleen worden aangevraagd door Onderwijs & Ontwikkelingsfondsen en samenwerkingsverbanden van sociale partners, zodat zij genoeg geld hebben om plannen rondom duurzame inzetbaarheid te realiseren. Denk hierbij aan onderzoek, monitoring, pilots of voorlichting.
 
Verschillende potjes
Dit geld is dus speciaal apart gezet voor de subsidieregeling “Duurzame inzetbaarheid regio’s en sectoren”. Er is ook een speciale subsidieregeling voor werk- en opdrachtgevers, maar daarvoor zijn de eerste aanvraagrondes al gesloten. Wie alsnog gebruik wil maken van de 30.000.000 beschikbaar gestelde euro’s kan gebruik maken van de derde aanvraagronde. De precieze data van dit tijdvak zijn nog onbekend.

Bron: Rijksoverheid
 
 
 
 

Lees meer op overzichtspagina Preventie