Whitepaper Sneltoetsen gebruiken

Duurzame inzetbaarheid
Slimmer, efficiënter en gezonder met minder muis
Achtergrondartikel

Mensen die voor hun werk op een computer werken, doen dat gemiddeld 234 minuten, ofwel: 3,9 uur per dag (CBS, 2012). Daarbij gebruiken zij de computermuis maar liefst 53% van die tijd. Dat lijkt handig, maar wat blijkt: het kan veel slimmer, efficiënter en gezonder.

Dat muizen bestaat uit veel korte en repeterende bewegingen, met alle lichamelijke gevolgen van dien, weten we inmiddels. Waar we niet zo vaak bij stilstaan, is het feit dat muisgebruik telkens een onderbreking is van wat we het meest doen: werken op het toetsenbord. Toch muizen we dus meer dan de helft van de tijd als we met een computer werken. Hoewel de muis voor sommige functies zeker nog een krachtig hulpmiddel blijft - denk aan: surfen op het internet, is het raadzaam om veelvuldig muisgebruik van uw medewerkers aanzienlijk te beperken. En dat is mogelijk: vrijwel alle handelingen met de muis zijn ook met sneltoetsen te realiseren. Interessant feit, denkt u nu wellicht, maar… hoe leer ik mijn medewerkers dan werken met sneltoetsen?

In deze whitepaper geeft Ergodirect u drie redenen waarom het beter is de muis wat vaker links te laten liggen en over te stappen op sneltoetsen. Tevens krijgt u handvaten waarmee uw medewerkers het gebruik van sneltoetsen het meest effectief kunnen aanleren. 

Bron: Ergodirect.nl

Lees meer op overzichtspagina Preventie