‘Hygiëne is taak van werkgever’

Gezondheidsmanagement
Nieuwsartikel
werkgever, ziekte

Zeker 52% van de Nederlandse werknemers vindt dat de verantwoordelijkheid voor extra hygiënische maatregelen tijdens ziektegolven bij werkgevers ligt. Dat blijkt uit een onderzoek dat Manutan, een leverancier van kantoorartikelen, hield onder 1200 werknemers.
 
Verder geeft een op de negen werknemers aan dat hun werkgever er niet voor zorgt dat de werkvloer gezond en schoon is. Daarnaast vinden ze in 17% van de gevallen dat er op het werk te weinig mogelijkheden zijn voor desinfectie of het schoonmaken van handen. In de bouwsector komt dit percentage zelfs uit op 27%, al geeft de helft van de respondenten aan hier ook geen behoefte aan te hebben.
 
Smerige gewoontes
Manutan ging voor hetzelfde onderzoek ook na waar Nederlandse werknemers zich het meeste aan storen, wat betreft hygiëne op de werkvloer. Het niet wassen van de handen na een toiletbezoek staat met zo’n 64% bovenaan de ergernissenlijst, gevolgd door het rond laten slingeren van zakdoekjes (61%), het afvegen van een snotneus aan een hand of mouw (60%) en het niezen of hoesten zonder hand voor de mond (48%).
 
Bron: PW De Gids

Lees meer op overzichtspagina Preventie