Zwagerschap & werk-app

Hoe zit het eigenlijk als je zwanger bent en werkt? Veel werknemers, en trouwens ook werkgevers, weten niet goed wat de regels zijn omtrent werken tijdens (en vlak na) zwangerschap. FNV ontwikkelde daarom de gratis app Werk & zwangerschap.

Werk en zwangerschap app
De app Werk & zwangerschap bevat alle informatie die een zwangere werkneemster of zzp’er nodig heeft. Denk bijvoorbeeld aan het recht op verlof, risico’s bij het werken met gevaarlijke stoffen of bij tillen, kinderopvang, pauzes en nog veel meer relevante onderwerpen.

Ook de rechten van een zwaneger werknemer zijn opgenomen. Hoe zit het met ontslag? Overwerk? Wanneer moet je eigenlijk verlof aanvragen? En mag je naar de verloskundige onder werktijd? Dit zijn voorbeelden van vragen waarop de app een antwoord geeft.

Door de uitgerekende datum in de app te zetten kan de FNV - voor wie dat wil - advies op maat en tips geven over alle werkgerelateerde zaken waarmee je te maken krijgt tijdens en na de zwangerschap. Je ontvangt dan met tussenpozen in totaal 11 nieuwsbrieven, waarin handige informatie staat die aansluit bij de betreffende periode van de zwangerschap.

Thema's

De app is onderverdeeld in 5 verschillende thema's:

  • Veilig en gezond, over de risico’s die je binnen je bedrijf loopt en hoe je daarmee moet omgaan
  • Op je werk, praktische informatie over werken tijdens en na de zwangerschap, bijvoorbeeld over werktijden, pauzes en vrij nemen als het kind ziek is
  • Ziek tijdens en na de zwangerschap
  • Verlof, over zwangerschaps- en bevallingsverlof
  • Na de bevalling, over onderwerpen zoals kinderopvang en borstvoeding

Download de app in de Appstore

Download de app bij Google Play


Bron: FNV

 

Gezondheidsmanagement