Nieuwsartikel

Daarnaast gaat de Inspectie SZW het toezicht op blootstelling aan gevaarlijke stoffen intensiveren. Juist om te zorgen dat bedrijven naast de procesveiligheidsrisico’s ook de chronische blootstelling beter beheersen.
09-12-2019

De Inspectie SZW gaat komend jaar alle BRZO-bedrijven inspecteren....

Het jaarplan beschrijft hoe de Inspectie het komende jaar resultaten en effecten wil bereiken die bijdragen aan een eerlijke, veilige en gezonde arbeidsmarkt en bestaanszekerheid voor iedereen. Dankzij het regeerakkoord wordt het aantal inspecteurs en rechercheurs volgend jaar verder uitgebreid.
04-12-2019

In 2020 zet de Inspectie extra in op arbozorg en wordt er gekozen voor een...

Het bewijzen dat de burn-out tijdens en door het werk is ontstaan en dat de werkgever zijn zorgplicht niet is nagekomen is de crux. Die werkgeversaansprakelijkheid is lastig te bewijzen, omdat een burn-out vaak een combinatie is van omstandigheden.
30-11-2019

Werkgevers worden vaker aansprakelijk gesteld door (ex-)werknemers voor de...

Vooral het aantal werkende 55- tot 65-jarigen en 65-plussers stijgt de laatste jaren sterk. In het eerste kwartaal van 2014 was het aantal werkende 55- tot 65-jarigen net geen 1,3 miljoen, in het derde kwartaal van 2019 ruim 1,6 miljoen.
26-11-2019

In het derde kwartaal van 2019 waren er 9,0 miljoen personen met betaald...

Hoe draagt deze nieuwe richtlijn bij aan een snelle en duurzame terugkeer van een medewerker naar de werkplek?
22-11-2019

De richtlijn voor bedrijfsartsen ten aanzien van de aanpak van werkstress is...

Het Comité Asbestslachtoffers en de nabestaanden deden onlangs aangifte tegen Eternit van doodslag en dood door schuld. Het Comité stelt dat het bedrijf al in 1960 op de hoogte was van de gevaren van blootstelling aan asbestvezels.
19-11-2019

Nabestaanden van voormalige werknemers van gevel- en dakbekledingfabrikant...

Over ruim een maand is het alweer de kortste dag van het jaar. Op een gemiddelde werkdag van acht uur ’s ochtends tot vijf uur ’s middags komen de meeste mensen in het donker op hun werk en gaan ook in het donker weer naar huis. Een wandelingetje tijdens de lunchpauze levert naast een dagelijkse portie beweging ook een dosis daglicht op.
15-11-2019

De lichtsterkte op werkplekken is veel te laag. De door de Arbowet...

Het is deze week, van 11 tot 15 november, de week van de werkstress. Onderzoeksorganisatie TNO publiceerde aan het begin van deze week de factsheet ‘Werkstress’. TNO adviseert een integrale aanpak om werkstress duurzaam te verlagen.
12-11-2019

In 2018 hadden bijna 1,3 miljoen Nederlandse werknemers burn-outklachten....

De Hoge Raad oordeelt in lijn met het advies van de advocaat-generaal. Zij is van mening dat een werkgever verplicht is om op verzoek van een langdurig arbeidsongeschikte werknemer, het slapend dienstverband te beëindigen door betaling van een ontslagvergoeding.
10-11-2019

Een werkgever moet zijn langdurig arbeidsongeschikt geraakte werknemers...

Jongeren hebben meer middagdips, zijn vaker moe en uitgeblust en belanden vaker in kleine verslavingen na het werk. Ook hebben jongeren vaker het gevoel dat ze er niets aan kunnen doen dat hun werk energie kost.
06-11-2019

Maar liefst 88% van de Nederlandse beroepsbevolking geeft aan dat hun werk...

Pagina's

Abonneren op Nieuwsartikel