Wat u moet weten over de Arbowet

Als (Arbo)adviseur moet u uw organisatie dagelijks adviseren. Doorgaans is het helder wat te adviseren maar soms moet u de arbowet raadplegen. Dit valt vaak niet mee omdat het ingewikkeld is waar u de informatie kunt vinden. En wat zal de inspectie SZW ervan vinden? Hoe werkt deze inspectie en wat kunt u van ze verwachten?

Na het volgen van deze praktische training weet u:

  • hoe u de arbeidsomstandighedenwetgeving kunt gebruiken in uw organisatie
  • wat de belangrijkste wijzigingen in de arbowet zijn
  • hoe de Inspectie SZW deze wetgeving controleert.
  • handhaving en sanctiebeleid ministerie SZW

Nieuwe Arbowetgeving per 1 juli 2017
Het doel van de wijzigen van de Arbeidsomstandighedenwet is het versterken van de betrokkenheid van werkgevers en werknemers bij de arbodienstverlening, de preventie in het bedrijf en de positie van de bedrijfsarts. Tijdens deze training bespreken we de aanpassingen en wat dat betekent voor de praktijk.

Deze praktische workshop is voor beginnende maar ook voor gevorderde adviseurs interessant. Adviseurs die meer inzicht willen in de inhoud van de wetgeving en meer willen weten over de werkwijze Inspectie SZW. Dit om beter te kunnen adviseren in de dagelijkse praktijk.

Accreditatie: Waardering Hobéon SKO-A & O, Waardering Hobéon SKO-AH en/of Waardering Hobéon SKO-VK: 1 punt
Organisatie: Uitgeverij Kerckebosch
Locatie: Centraal in het land
Docent: Pieter Diehl
Hoger veiligheidskundige en organisatie adviseur. In zijn werk voor bedrijven streeft hij ernaar om (cultuur)veranderingen te weeg te brengen vanuit Visie en Strategie. Hij begeleidt teams om effectiever en professioneler te werken aan veiligheid en duurzame inzetbaarheid. Pieter is auteur van diverse boeken over arbeidsomstandighedenwetgeving, veiligheid en vitaliteit.
Deelnemerstarief
€ 375,00 excl. BTW per persoon.
Bent u abonnee op een van onderstaande platformen dan ontvangt u 10% korting. Gebruik bij uw aanmelding de kortingscode: VT17AB10. (deze korting geldt niet bij een gratis proefabonnement.)

  • Arbeidsveiligheid.net
  • VCAnieuws.nl
  • Werkenveiligheid.nl

Vorige editie beoordeeld met een 8!

Locatie: 
Centraal in het land
Datum: 
donderdag, 8 maart, 2018