Wat u moet weten over de RI&E

Elke organisatie moet een actuele RI&E hebben. Waar moet u op letten bij het maken van een RI&E en bij het prioriteren van de actiepunten? Wat zegt de ARBO-wet hierover? En hoe maakt u een RI&E voor meerdere locaties? U hoort het op de training Wat u móet weten over de RI&E.

Na het volgen van deze training

  • Kunt u een RI&E uitvoeren
  • Weet u welke risico’s u direct of op korte termijn moet aanpakken
  • Weet u hoe u de RI&E kunt uitvoeren voor een bedrijf met meerdere locaties
  • Bent op de hoogte van actuele wetgeving ten aanzien van de RI&E

In veel risico-inventarisaties worden alle gevaren en risico’s beschreven en in grootte gewogen. Vervolgens worden deze in plannen van aanpak ondergebracht en worden termijnen aan de uitvoering van maatregelen gekoppeld. Deze systematiek kunt u niet bij alle risico’s toepassen. Bepaalde gevaren moeten namelijk direct worden aangepakt omdat hiervoor duidelijke wettelijke voorschriften bestaan. Wanneer deze gevaren en risico’s in een plan van aanpak worden ondergebracht, kan het zijn dat ze nog langere tijd blijven bestaan. De wettelijke voorschriften worden dan overtreden.

De wetgeving is niet duidelijk over de aanpak van de gevaren en risico’s. Aan de ene kant staan er stellige voorschriften en aan de andere kant lijkt het alsof alle gevaren en risico’s via een risico-inventarisatie gewogen en gefaseerd aangepakt mogen worden. Bedrijven worden hierdoor op het verkeerde been gezet.

In de training Wat u móet weten over de RI&E wordt ingegaan op veel aspecten van de RI&E en wordt het duale karakter van de arbowetgeving toegelicht. U krijgt praktische handvatten hoe u hiermee om kunt gaan.

Accreditatie:
Waardering Hobéon SKO-AH en/of Waardering Hobéon SKO-VK: op aanvraag

Organisatie: Uitgeverij Kerckebosch

Locatie: Centraal in het land

Docent: dr. Wim van Alphen
Veiligheidskundige
Stichting PHOV
Zelfstandig consultant en trainer in tal van veiligheidskundige en arbeidshygiënische (o.a. microbiologie) onderwerpen. Voert al ruim 20 jaar risico-inventarisaties uit, toetst RI&E’s van anderen en is auteur van het boek ‘Handboek risicobeheersing; een stappenplan voor het maken van een risico-inventarisatie’.

Deelnemerstarief
€ 450,00 excl. BTW per persoon.
Bent u abonnee op een van onderstaande platformen dan ontvangt u 10% korting. Gebruik bij uw aanmelding de kortingscode: VT17AB10. (deze korting geldt niet bij een gratis proefabonnement.)

  • Arbeidsveiligheid.net
  • VCAnieuws.nl
  • Werkenveiligheid.nl

 

Vorige editie beoordeeld met een 8!

Locatie: 
Centraal in het land
Datum: 
vrijdag, 2 november, 2018