AP biedt overzicht do’s en don’ts voor privacy werknemer

Wet- en Regelgeving
Nieuwsartikel
AP, Autoriteit Persoonsgegevens, privacy

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) komt bedrijfsartsen en arbodiensten tegemoet met een lijst van wat wel en niet mag wat betreft de opslag van persoonlijke informatie van werknemers. In de beroepsgroep blijkt er veel onduidelijkheid te zijn over het gebruik van verzuimsystemen en de regelgeving ervan.
 
De vragen die de AP kreeg, gingen vooral over de keuze van het verzuimsysteem: in welk verzuimsysteem mag ik als bedrijfsarts of arbodienst medische dossiers van werknemers opslaan? Mag dat het systeem van mijn opdrachtgever (de werkgever) zelf zijn? Of een extern verzuimsysteem dat de werkgever heeft uitgekozen?
 
Wat wel en niet mag
De AP maakt in haar lijst een onderscheid tussen verzuimsystemen die de werkgever zelf beheert en verzuimsystemen die de werkgever zelf uitkiest. Zo kaart ze aan dat bedrijfsartsen en arbodiensten géén medische dossiers mogen opslaan in een systeem dat de werkgever zelf beheert. Heeft de werkgever het systeem enkel uitgekozen, dan mag dit wél. De bedrijfsarts of arbodienstverlener moet dan wel een bewerkingsovereenkomst afsluiten met de beheerder. De AP geeft in haar lijst tevens aandacht aan algemene vragen rondom het gebruik van verzuimsystemen.
 
Bron: AP

Lees meer op overzichtspagina RI&E