Werkwijze - RI&E

Een ongeval en nu?

Wat komt er kijken bij een werkgeversrapportage?
Rapportage

Als er een ongeval gebeurt op je werk, dan is er werk aan de winkel, maar het roept ook emoties op. En dat is niet alleen pijn, maar ook schaamte en angst. Hierdoor kan een drempel ontstaan om een melding te doen bij de Arbeidsinspectie. Wat houdt een melding in en hoe ziet een werkgeversrapportage eruit?

Wanneer meld je een ongeval bij de Nederlandse Arbeidsinspectie?

Er is een ongeval gebeurd op mijn werk. Volgens mijn collega’s valt het letsel wel mee. De betreffende collega is naar het ziekenhuis gebracht, maar hij hoeft waarschijnlijk niet te blijven. Ik ben op dat moment naast KAM-coördinator ook V&G coördinator en preventiemedewerker, er gaat dus meteen een alarmbel bij mij rinkelen…

Ik werk bij Krinkels, een dienstverlenende partner in de (semi)-publieke sector op het gebied van groenvoorziening en gladheidsbestrijding. Er zijn in de zomerperiode 600 collega’s werkzaam bij ons.
‘Dit hoeven we toch niet te melden bij de Arbeidsinspectie?’ is vaak de eerste reactie. ‘Nou, dat ligt er aan’, zeg ik dan. ‘Is er mogelijk blijvend letsel?’ ‘Nee hoor, volgens de arts zal hij waarschijnlijk volledig herstellen.’

Aha, dus we weten het niet zeker. Ik bekijk nog eens het filmpje op de site...

Dit artikel lezen...
... en toegang tot alle artikelen en tools op Werk & Veiligheid?

Dat kan nu voor

€ 245,00

per jaar

Met een abonnement op Werk & Veiligheid hebt u ook toegang tot Arbeidsveiligheid.net en de complete Arbowet- en regelgeving op Arbowetweter.nl!


Source URL: https://www.werkenveiligheid.nl/rie/werkwijze/een-ongeval-en-nu