Peter Regter

Functie
Trainer/HR adviseur
Organisatienaam
SBI Formaat
Curriculum Vitae

Sinds 2004 werkzaam als trainer/HR adviseur sector Bouw & Wonen bij SBI Formaat. Werk ook in andere sectoren zoals de Zorg. HR en Arbo hebben veel met elkaar te maken. Daarom veel interesse in het vakgebied Arbo. Voor de bouw verdiep ik mijn kennis van VCA en volg ik opleidingen onder meer bij NSPOH en bij mijn eigen collega's van het team Arbeid & Gezondheid. 

Voor SBI Formaat:

Na de opleiding HBO- personeelsmanagement heb ik ruim 12 jaar als HRM-adviseur gewerkt, onder meer in de gezondheidszorg. In deze functie verantwoordelijk voor het invoeren van functiewaardering. Ruime ervaring opgedaan met diverse HRM-instrumenten zoals beoordelen en belonen. Daarna de overstap gemaakt naar het vak van trainer/adviseur. Eerst bij outplacement- en reintegratieprojecten. Vanaf 2004 aan het werk met ondernemingsraden.

In mijn visie draagt HRM de bouwstenen aan zodat mensen met plezier en passie voor hun bedrijf kunnen werken. De ondernemingsraad en HRM hebben elkaar daarin veel te bieden. Onderdeel van de adviestrajecten is altijd het (verder) versterken van de dialoog binnen het bedrijf, ook met de RvC.

De laatste tijd krijg ik veel vragen op het gebied van opzetten van HRM-beleid en invoeren van alternatieven voor de klassieke beoordelings- en functioneringsgesprekken. Train in dit kader ook medewerkers en management om het beste uit de gesprekken te halen.