AI en het verlagen van verzuim

AI

Er wordt in organisaties nog niet heel veel gebruikgemaakt van data-analyse als het gaat om het managen van verzuim. Maar het slim inzetten van data en technologie, zoals Artificial Intelligence (AI), kan van onschatbare waarde zijn. In dit artikel bekijken we hoe verschillende vormen van data-analyse en AI kunnen worden toegepast om verzuim te verlagen en een gezondere werkomgeving te bevorderen.

Inzet AI

Elke organisatie is anders. Sommige mensen werken veel buiten, anderen binnen. Sommigen werken in een kantoortuin, anderen vanuit huis. Er zijn daarnaast nog veel andere dingen die invloed hebben op de gezondheid op het werk. Met opleiding en ervaring kunnen we een aardig eind komen, maar onze hersenen kunnen al die mogelijkheden tezamen moeilijk bevatten. Dan kunnen gegevens en analyses uitkomst bieden, hier kan AI worden ingezet. Let wel dat bij analyseren van date een professionele data-analist geen overbodige luxe is.

Wat is AI eigenlijk?

Maar wat verstaan we eigenlijk onder AI? AI wordt ook wel kunstmatige Intelligentie genoemd. Dit gaat over computers die dingen kunnen doen die normaal gesproken menselijke intelligentie nodig hebben. Denk aan zaken zoals taal begrijpen...

Dit artikel lezen...
... en toegang tot alle artikelen en tools op Werk & Veiligheid?

Dat kan nu voor

€ 245,00

per jaar

Met een abonnement op Werk & Veiligheid hebt u ook toegang tot Arbeidsveiligheid.net en de complete Arbowet- en regelgeving op Arbowetweter.nl!