De praktijk

Daarnaast gaat de Inspectie SZW het toezicht op blootstelling aan gevaarlijke stoffen intensiveren. Juist om te zorgen dat bedrijven naast de procesveiligheidsrisico’s ook de chronische blootstelling beter beheersen.
09-12-2019

De Inspectie SZW gaat komend jaar alle BRZO-bedrijven inspecteren....

28-11-2019

De bouw van een nieuw pand, verbouwingen of een nieuwe manier van werken...

Gezond gebouw
21-11-2019

Nadat een nieuw of verbouwd pand betrokken is blijken er vaak klachten te...

De werknemers benoemen de hoge werkdruk als belangrijkste oorzaak van het hoge aantal onveilige situaties op de werkvloer. Snelheid gaat daarnaast vaak boven veiligheid.
01-11-2019

Een kwart van de werknemers in een risicovol beroep is wel eens het...

Zitten op het werk
15-10-2019

Kantoormedewerkers zitten wel 10 uur per werkdag. Langdurig zitten verhoogt...

03-10-2019

Elk jaar werken veel mensen op ladders, trappen, steigers, daken, balkons en...

Sinds enige tijd is chroom-6 veel in de actualiteit. Ook op Amsterdamse en Haagse trams werd na onderzoek chroom-6 aangetroffen. In het verleden is chroom-6 veel meer toegepast dan tot voor kort werd aangenomen. Tevens is er bij vele eigenaren van voertuigen, niet bekend of en waar chroom-6 is gebruikt. Naast de goede eigenschappen van chroom-6 (corrosiewerend en goede hechting) kan het in bepaalde gevallen en in bepaalde omstandigheden effect hebben op de gezondheid van mensen en dieren.
18-09-2019

Voor de derde keer in korte tijd werden er chroom-6-verbindingen in de...

Sinds de wijziging van het ‘Besluit gewasbeschermingsmiddelen en biociden’ die eind 2017 in werking trad, mogen overheden geen bestrijdingsmiddelen meer gebruiken op verharde oppervlakten zoals stoepen en straten. Ook is het niet meer toegestaan om deze middelen in de groenvoorziening te gebruiken. Het resterend gebruik is vooral ingezet bij het onderhoud van het spoor. Ook daar is een daling te zien, al is die wel minder groot.
16-09-2019

Nederlandse overheidsinstellingen gebruikten in 2018 bijna 5000 kilogram...

In een magazijn wordt vaak met pallets gewerkt. De zwaarste pallets moeten altijd zo laag mogelijk  geplaatst worden. De stellingen in een magazijn kunnen gevaar opleveren als er sprake is van een slechte constructie of als er sprake is van overbelasting.
28-08-2019

Ook het type bedrijfspand heeft invloed op de veiligheid van werknemers....

De ruim zevenduizend overtredingen variëren van een slechte brandbeveiliging tot achterstallig onderhoud aan machines waardoor giftige gassen kunnen weglekken, blijkt uit het onderzoek van de Universiteit Leiden en de Vrije Universiteit (Amsterdam), dat dit najaar wordt gepresenteerd.
20-08-2019

In de chemische sector begingen bijna 500 chemische bedrijven in ruim tien...

Pagina's

Abonneren op De praktijk