Veilig en gezond blijven thuiswerken

Gezondheidsmanagement
Achtergrondartikel
Veilig en gezond blijven thuiswerken

Een goed thuiswerkbeleid gaat verder dan alleen een beeldscherm en vergoeding voor koffie. Waar moet je als preventiemedewerker samen met HR nog meer mee rekening houden? Zodat je ziekteverzuim in de hand houdt en medewerkers het mentaal ook vol kunnen houden? Welke sociale en persoonlijkheidsaspecten spelen hierbij een rol?  

We zijn inmiddels weer redelijk massaal aan het thuiswerken en er is veel aandacht aan het vormgeven van een goede thuiswerkplek. Ook stellen veel werkgevers een thuiswerkbeleid op, inclusief het beschikbaar stellen van meubilair, randapparatuur, etc. Toch zijn er ook grote organisaties waar de discussie over thuiswerken zich beperkt tot een vergoeding voor de koffie en verwarming, terwijl de medewerkers nog steeds met een laptop op de bank werken. Zou het niet beter zijn om de discussie te verbreden tot goede arbeidsomstandigheden en bijvoorbeeld een beeldscherm en een goed toetsenbord te geven in plaats van koffiegeld?

Dit artikel lezen...
... en toegang tot alle artikelen en tools op Werk & Veiligheid?

Dat kan voor

€ 236,00

p/jaar

Met een abonnement op Werk & Veiligheid hebt u ook toegang tot Arbeidsveiligheid.net en de complete Arbowet-en regelgeving op Arbowetweter.nl!

Lees meer op overzichtspagina Preventie