De mens achter verzuim: beleid met aandacht voor inclusie

Diversiteit

Werkgeluk, vitaliteit en inzetbaarheid zijn begrippen die steeds belangrijker worden in organisaties. Waarom? Medewerkers zijn de drijvende kracht achter een organisatie. Als zij vitaal zijn, werkgeluk ervaren en duurzaam inzetbaar zijn, zorgt dat voor continuïteit van de organisatie. Zonder medewerkers is er namelijk geen bedrijf. Maar tegenwoordig kiest de werkgever niet alleen voor een werknemer. In de huidige arbeidsmarkt maakt de werkzoekende steeds meer een bewuste overweging voor een werkgever. Hierbij speelt niet alleen goed werkgeverschap een rol. Werkgeverschap waar diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie voorop staat, nemen zij ook in hun afweging mee. Daarom kan het verzuimbeleid niet achterblijven. Of het nu gaat om preventie, protocollen of begeleiding bij re-integratie, inclusie speelt daar een rol in.

Het verschil tussen goed werkgeverschap en inclusief werkgeverschap

Elke organisatie in Nederland heeft de plicht om een goede werkgever te zijn. Dit noemen we goed werkgeverschap. In de praktijk betekent goed werkgeverschap dat de werkgever afwegingen maakt en beslissingen neemt die niet alleen in het eigen belang zijn. Ook de belangen van de werknemer moeten...

Dit artikel lezen...
... en toegang tot alle artikelen en tools op Werk & Veiligheid?

Dat kan nu voor

€ 243,00

per jaar

Met een abonnement op Werk & Veiligheid hebt u ook toegang tot Arbeidsveiligheid.net en de complete Arbowet- en regelgeving op Arbowetweter.nl!

Preventie en beleid