Beroepsziekten in cijfers 2016: uitleg voor preventiemedewerker

Duurzame inzetbaarheid
beroepsziekten preventiemedewerker

Het Nederlands Centrum voor Beroepsziekten heeft een rapport opgesteld met daarin een overzicht van het aantal en de aard van beroepsziekten in Nederland. Wat staat er in en wat kun je hier als preventiemedewerker mee?

Het rapport ‘Beroepsziekten in Cijfers 2016’ van het NCvB, onderdeel van het Academisch Medisch Centrum te Amsterdam, is opgesteld in opdracht van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Het geeft een overzicht van het aantal en de aard van beroepsziekten en de verspreiding binnen sectoren en beroepen in Nederland. Daarnaast beschrijft het ook wetenschappelijke en maatschappelijke ontwikkelingen over diverse beroepsziekten. Hoewel de titel wellicht anders doet vermoeden, gaat het over de beroepsziekten die in 2015 vastgesteld zijn.

Definitie
Zoals in een eerder artikel reeds gemeld, is een beroepsziekte een ziekte of aandoening als gevolg van een belasting die in overwegende mate in arbeid of arbeidsomstandigheden heeft plaatsgevonden.

Dit artikel lezen...
... en toegang tot alle artikelen en tools op Werk & Veiligheid?

Dat kan voor

€ 232,00

p/jaar

Met een abonnement op Werk & Veiligheid hebt u ook toegang tot Arbeidsveiligheid.net en de complete Arbowet-en regelgeving op Arbowetweter.nl!

Lees meer op overzichtspagina Preventie