Duurzaam ondernemen voor preventiemedewerkers

Duurzaam ondernemen voor preventiemedewerkers

Staan duurzaamheid en de Sustainable Development Goals (SDG’s) al op jouw agenda? Wat heb jij daar als preventiemedewerker mee te maken? Ook als preventiemedewerker kan je duurzaam ondernemen gebruiken om arbozaken aan het licht te brengen.    

Een nieuw jaar is traditioneel vol van nieuwe kansen en goede voornemens. Een tijd waarin we proberen om al die goede voornemens te realiseren. Toch wil dit niet altijd lukken. Gelukkig hebben bedrijven en organisaties het wat eenvoudiger. Giet de voornemens in een beleid en er is een begin gemaakt. Duurzaam ondernemen zou zo’n goed voornemen kunnen zijn. Of het nu gaat om dit jaar is of volgende jaar, je moet er toch een keer mee beginnen. 

Maar wat is duurzaam ondernemen eigenlijk? Over duurzaamheid heerst vaak nog het idee dat het enkel gaat over energietransitie of het terugdringen van CO2 uitstoot. Uiteraard is dit een groot onderdeel van het verduurzamingsproces. Het idee dat we hebben bij het horen van deze aspecten van duurzaamheid is vrij duidelijk en verklaarbaar. Neem als voorbeeld van de energietransitie. De kosten en baten zijn eenvoudig uit te drukken. Zo kost het aanleggen van zonnepanelen wat geld maar is de investering...

Dit artikel lezen...
... en toegang tot alle artikelen en tools op Werk & Veiligheid?

Dat kan nu voor

€ 245,00

per jaar

Met een abonnement op Werk & Veiligheid hebt u ook toegang tot Arbeidsveiligheid.net en de complete Arbowet- en regelgeving op Arbowetweter.nl!

Duurzame inzetbaarheid