Interview prof. dr. Beatrice van de Heijden: "Duurzame inzetbaarheid is meer dan alleen productiviteit"

Wat is de rol van de werkgever of leidinggevende bij duurzame inzetbaarheid?
Gezonde werkplek

In veel bedrijven en organisaties is er aandacht voor duurzame inzetbaarheid. Iedere werkgever of leidinggevende kijkt daar op een eigen manier naar en hecht daar een andere waarde aan. Over het algemeen wordt er in de praktijk bij duurzame inzetbaarheid vooral gefocust op productiviteit. Prof. dr. Beatrice van der Heijden, hoogleraar Strategisch Human Resource Management, benadrukt dat het bij duurzame inzetbaarheid naast productiviteit ook moet gaan over geluk en gezondheid.

Door de komst van nieuwe technologieën verandert ons werk, we worden ouder, de AOW-leeftijd stijgt en de arbeidsmarkt is enorm in beweging. Deze veranderende factoren vragen veel van werknemers, maar ook van werkgevers en leidinggevenden. Daarom is duurzame inzetbaarheid in veel bedrijven en organisaties een belangrijk aandachtspunt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?

Duurzame inzetbaarheid

“Werknemers moeten de mogelijkheden hebben om, met behoud van gezondheid, geluk en productiviteit, goed te blijven functioneren,” zegt Beatrice van der Heijden, hoogleraar Strategisch Human Resource Management aan de Radboud Universiteit. “Zo ziet duurzame inzetbaarheid er idealiter uit. Het gaat er ook om dat...

Dit artikel lezen...
... en toegang tot alle artikelen en tools op Werk & Veiligheid?

Dat kan nu voor

€ 243,00

per jaar

Met een abonnement op Werk & Veiligheid hebt u ook toegang tot Arbeidsveiligheid.net en de complete Arbowet- en regelgeving op Arbowetweter.nl!

Duurzame inzetbaarheid