Obesitas als onderliggende oorzaak van andere klachten

Obesitas als onderliggende oorzaak van andere klachten
Obesitas als onderliggende oorzaak van andere klachten

Wat is de rol van de werkgever of de bedrijfsarts als er sprake is van obesitas? Voor gezond en veilig werken is er meer nodig dan alleen goede arbeidsomstandigheden en een veilige werkplek. 

Zonder de inzetbaarheid van werknemers kom je niet verder. Veel bedrijven werken met leefstijlprogramma’s, want een gezonde leefstijl verkleint de kans op uitval. Een gezonde leefstijl draagt aanzienlijk bij aan het voorkomen van overgewicht, maar de programma’s zijn vaak niet de enige oplossing voor mensen die al overgewicht of obesitas hebben. Werk & Veiligheid sprak voor dit achtergrondartikel met internist en hoogleraar obesitas en stresshormonen Liesbeth van Rossum.

Ruim de helft van de volwassen Nederlanders heeft overgewicht en 14 procent heeft obesitas. Overgewicht vergroot de kans op ziekten, waaronder hart- en vaatziekten, depressie en dertien vormen van kanker. Een ander bekend voorbeeld is een ernstiger beloop van een infecties. De afgelopen anderhalf jaar hoor en lees je dat mensen met obesitas na een coronabesmetting een grotere kans hebben op een ernstiger ziekteverloop met IC-opname als gevolg.

Invloed lockdown op beweging

De coronapandemie zorgde door de bijkomende...

Dit artikel lezen...
... en toegang tot alle artikelen en tools op Werk & Veiligheid?

Dat kan nu voor

€ 236,00

per jaar

Met een abonnement op Werk & Veiligheid hebt u ook toegang tot Arbeidsveiligheid.net en de complete Arbowet- en regelgeving op Arbowetweter.nl!

Duurzame inzetbaarheid