Psychosegevoeligheid op de werkvloer

Psychosegevoeligheid

Psychische klachten zijn er in veel soorten en maten, maar een groot deel van de bevolking heeft ermee te maken. Ook op de werkvloer komen ze dus regelmatig voor. Van overspannenheid en depressie tot aandoeningen als borderline en autisme. Om preventiemedewerkers handvatten te geven hoe een organisatie hier het beste mee om kan gaan, is Werk & Veiligheid een serie gestart over psychische klachten op de werkvloer. Deel vier gaat over psychosegevoeligheid. 

Een kenmerk van mensen met psychosegevoeligheid is hun uithoudingsvermogen; het vermogen om gedurende een bepaalde tijd een lichamelijke of geestelijke inspanning te kunnen volhouden. Naast het hebben van uithoudingsvermogen, zijn ze volgens psychiaters creatief, origineel en kunnen ze zich verplaatsen in ideeën en standpunten van anderen. Wat is psychose en welke diagnoses zijn er? Wat kun je doen om mensen met psychosegevoeligheid duurzaam in te zetten in je bedrijf?  

Wat weten wij over psychose?  
Harm Gijsman, psychiater: “Psychose is een van de meest verwarrende termen in de psychiatrie. Iedereen heeft een idee van wat het inhoudt, maar er is geen leerboek dat er een definitie van geeft”. De term ‘psychose’ bestaat...

Dit artikel lezen...
... en toegang tot alle artikelen en tools op Werk & Veiligheid?

Dat kan nu voor

€ 236,00

per jaar

Met een abonnement op Werk & Veiligheid hebt u ook toegang tot Arbeidsveiligheid.net en de complete Arbowet- en regelgeving op Arbowetweter.nl!

Duurzame inzetbaarheid