Werken met borderline

Duurzame inzetbaarheid
Handvatten voor collega's
Achtergrondartikel
Wat doe je als je collega borderline heeft

Psychische klachten zijn er in veel soorten en maten, maar een groot deel van de bevolking heeft ermee te maken. Ook op de werkvloer komen ze dus regelmatig voor. Van overspannenheid en depressie tot stoornissen als borderline en autisme. Om preventiemedewerkers handvatten te geven hoe een organisatie hier het beste mee om kan gaan, is Werk & Veiligheid een serie gestart over psychische klachten op de werkvloer. Het eerste deel gaat over Borderline. 

Deel 1: Borderline
Borderline is een persoonlijkheidsstoornis, waarbij je last hebt van sterke wisselingen in je stemming, gedachten en gedrag. Het is alsof je overspoeld wordt door je emoties. Wanneer je gevoelens en het idee over wie je bent steeds alle kanten op gaan, kost dat veel energie en zorgt dat voor stress. Gewoon naar school of naar werk gaan, is dan moeilijk. Ook voor de omgeving kan het lastig zijn. Mensen met borderline lopen vaak vast in het dagelijks leven. 

Dit artikel lezen...
... en toegang tot alle artikelen en tools op Werk & Veiligheid?

Dat kan voor

€ 233,00

p/jaar

Met een abonnement op Werk & Veiligheid hebt u ook toegang tot Arbeidsveiligheid.net en de complete Arbowet-en regelgeving op Arbowetweter.nl!

Lees meer op overzichtspagina Preventie