Veilig werken is herkennen, bewust worden en bewust zijn

BHV

Een deskundige op het gebied van werk en veiligheid is bekend met alle veiligheidseisen en -regels die er zijn. En toch weten we dat bijna iedere deskundige tegen de feiten aanloopt, die je als containerbegrip zou kunnen samenvatten: ongeïnteresseerdheid. Dat is jammer, want naast een wettelijke verplichting ligt er een menselijke verplichting aan bewustwording ten grondslag. Ieder mens verdient immers een veilige plek. 

De infographic ‘Herkent u een hartinfarct en hartstilstand?’ die je hier kunt downloaden, gaat over herkennen, bewust worden en bewust zijn. De infographic zou een infographic kunnen zijn over elk aspect dat te maken heeft met veilig werken. Zeker ook onderwerpen die gericht zijn op het voorkomen van calamiteiten. 

Verantwoordelijk voor veiligheid

De Arbowetgeving bijt niet snel, maar het gebeurt nog met enige regelmaat. Vooral wanneer er een calamiteit of ongeval plaatsvindt komt zij tot leven in de vorm van arbeidsinspectie. Is er sprake van verwijtbaar gedrag? Was alles qua veiligheid op orde? Etc. 

Maar los van het voldoen aan de Arbowet; wanneer wij onszelf in de spiegel aankijken, dan willen wij daar een mens zien die als werkgever zich verantwoordelijk...

Dit artikel lezen...
... en toegang tot alle artikelen en tools op Werk & Veiligheid?

Dat kan nu voor

€ 245,00

per jaar

Met een abonnement op Werk & Veiligheid hebt u ook toegang tot Arbeidsveiligheid.net en de complete Arbowet- en regelgeving op Arbowetweter.nl!

Het nieuwe werken