11 tips voor de preventiemedewerker onder druk

In tijden van crisis kom je als preventiemedewerker nogal eens onder druk te staan. Er zijn bezuinigingen en daarmee staat je tijdsbesteding of zelfs je functie ter discussie. Hoe ga je daar als preventiemedewerker mee om? Hoe ga je het gesprek aan met leidinggevenden, hoe laat je jezelf en het belang van jouw functie zien?

 

Deze oproep plaatsten we een tijd terug op deze website en op LinkedIn. Uit de reacties op de oproep, valt op te maken dat de meningen verdeeld zijn over de vraag of de preventiemedewerkers onder druk staan. Maar dat er werk aan de winkel is om de positie van de preventiemedewerker te verstevigen, daarover is iedereen het eens. Dit artikel geeft adviezen om de preventiemedewerker op een hoger plan te krijgen in tijden van druk en in ‘normale’ tijden. De reacties van preventiemedewerkers, mijn ervaring en eerder onderzoek zijn in dit artikel verwerkt.

 

Crisis: aandacht voor arbo een pre!
Reorganisaties, veranderingen en bezuinigingen houden veel bedrijven bezig. Daarmee lijkt de aandacht voor arbeidsomstandigheden te verslappen. Er zijn andere vraagstukken waar directie en het management prioriteit aan geven. Tegelijkertijd staat ook de...

Dit artikel lezen...
... en toegang tot alle artikelen en tools op Werk & Veiligheid?

Dat kan nu voor

€ 243,00

per jaar

Met een abonnement op Werk & Veiligheid hebt u ook toegang tot Arbeidsveiligheid.net en de complete Arbowet- en regelgeving op Arbowetweter.nl!

Rollen en verantwoordelijkheden