SeRIEus: wie voert de RI&E uit?

RIE

Wie de RI&E uitvoert is toch eenvoudig? Een arbodeskundige. In de praktijk zien we inderdaad dat de uitvoering bij de veiligheidskundige, SHEQ Manager, SHE officer, preventiemedewerker of bij een ander equivalent van deze functie ligt. Het maken van een RI&E wordt in veel gevallen gedaan door de werkgever zelf. Is er een preventiemedewerker, dan kan de preventiemedewerker zelfstandig de RI&E maken of de werkgever hierbij helpen. In bedrijven met 25 of minder medewerkers mag de werkgever ook zelf de taken van een preventiemedewerker uitvoeren.

Een goede RI&E is het ideale middel om arbeidsomstandigheden op een gestructureerde manier te verbeteren. Werk & Veiligheid publiceert daarom de reeks SeRIEus: over hoe je de RI&E serieus aanpakt, missers vermijdt en het beste uit dit instrument haalt. Dit artikel is onderdeel van de serie artikelen.

De RI&E is een uitstekend middel om de risico’s binnen het bedrijf systematisch in kaart te brengen. Een goed vertrekpunt. Een middel is er immers om het doel te dienen. Dus nog veel belangrijker is: welk doel heeft het bedrijf met het uitvoeren van de RI&E? Wat wil men bereiken? Is er ambitie om te verbeteren? En wil men...

Dit artikel lezen...
... en toegang tot alle artikelen en tools op Werk & Veiligheid?

Dat kan nu voor

€ 245,00

per jaar

Met een abonnement op Werk & Veiligheid hebt u ook toegang tot Arbeidsveiligheid.net en de complete Arbowet- en regelgeving op Arbowetweter.nl!

Werkwijze