SeRIEus: wie voert de RI&E uit?

Wie de RI&E uitvoert is toch eenvoudig? Een arbodeskundige. In de praktijk zien we inderdaad dat de uitvoering bij de veiligheidskundige, SHEQ Manager, SHE officer, preventiemedewerker of bij een ander equivalent van deze functie ligt. Maar is dat nu wel zo verstandig om de RI&E door één en dezelfde persoon te laten uitvoeren?

Een goede RI&E is het ideale middel is om arbeidsomstandigheden op een gestructureerde manier te verbeteren. Werk & Veiligheid publiceert daarom de reeks SeRIEus: over hoe je de RI&E serieus aanpakt, missers vermijdt en het beste uit dit instrument haalt. Dit artikel is onderdeel van de serie artikelen.

De RI&E is een uitstekend middel om de risico’s binnen het bedrijf systematisch in kaart te brengen. Een goed vertrekpunt. Een middel is er immers om het doel te dienen. Dus nog veel belangrijker is; welk doel heeft het bedrijf met het uitvoeren van de RI&E? Wat wil men bereiken? Is er ambitie om te verbeteren? En wil men daadwerkelijk met het plan van aanpak aan de slag gaan?

Afhankelijk van de antwoorden op bovenstaande vragen, is het goed om daar passende deskundigheid bij te zoeken. Laten we een aantal van deze vragen – aan de hand van casussen...

Dit artikel lezen...
... en toegang tot alle artikelen en tools op Werk & Veiligheid?

Dat kan nu voor

€ 236,00

per jaar

Met een abonnement op Werk & Veiligheid hebt u ook toegang tot Arbeidsveiligheid.net en de complete Arbowet- en regelgeving op Arbowetweter.nl!

Werkwijze