Agressie melden met een app

 

 

Het A+O fonds Gemeenten lanceerde op 1 november de MeldAgressie app voor gemeenten tijdens de VPT beurs van het Programma Veilige Publieke Taak. Gemeenten die gebruik maken van het Gemeentelijk Incidenten Registratiesysteem (GIR) kunnen vanaf nu gevallen van agressie en geweld ook via de smartphone melden. Deze MeldAgressie app is vooral een uitkomst voor medewerkers van de gemeenten zonder vaste werkplek, zoals medewerkers van de buitendienst, toezichthouders, parkeercontroleurs, inspecteurs en handhavers.
De app is ontwikkeld door het A+O fonds Gemeenten, in samenwerking met de Inspectie SZW en het Programma Veilige Publieke Taak, en is gekoppeld aan het Gemeentelijk Incidenten Registratie (GIR) systeem.

Meer informatie staat op www.aeno.nl/MeldAgressie.

Voordelen
De MeldAgressie app heeft veel voordelen, zowel voor de gemeenteambtenaar als voor de gemeente zelf. Een medewerker hoeft niet achter een computer te zitten om een melding te doen. Hierdoor kan iemand dus ook direct, op locatie, een geval van agressie of geweld melden bij de werkgever. De app bestaat uit slechts een paar gesloten en open vragen, waardoor de medewerker snel melding kan doen.

Ook voor de gemeente heeft deze app voordelen. Het is gemakkelijk om werknemers te motiveren een melding te doen: het kost weinig tijd en kan direct op locatie. De gemeente krijgt hierdoor een nog completer beeld van de agressie- en geweldsincidenten. De app is gekoppeld aan het GIR, waardoor meldingen direct bij de werkgever en in het systeem terecht komen. De vragen en aanwijzingen in de app zijn aan te passen aan de lokale situatie.

Alleen voor gemeenten

Op dit moment is de MeldAgressie app alleen beschikbaar voor gemeenten. Er zijn plannen om in de toekomst de MeldAgressie app ook beschikbaar te stellen voor andere (semi)overheden. Andere (semi)overheden en organisaties die meer informatie willen over de MeldAgressie app kunnen contact opnemen met gezondwerk@aeno.nl.

Bron: A+O Fonds
 

Risicoberoepen en sectoren