De invloed van persoonlijkheidstesten op het werk

De invloed van persoonlijkheidstesten op het werk

Persoonlijkheidsanalyses en -testen zien we steeds vaker op de werkvloer. Teams zouden daardoor effectiever kunnen worden en managers beter leiding kunnen gaan geven. Wat betekent dit eigenlijk voor de sociale veiligheid van werknemers? Zijn teambuilding sessies waarin werknemers een rood, blauw of oranje etiket opgeplakt krijgen wel wenselijk? Werk&Veiligheid publiceert drie wetenschappelijk onderbouwde artikelen over het thema persoonlijkheidstesten op het werk. In dit artikel: Hoogleraar klinische psychologie en psychotherapie Jan Derksen over de invloed van persoonlijkheidsanalyses op de werkvloer.

Om de huidige invloed van persoonlijkheidstesten op de werkvloer te kunnen begrijpen, is het noodzakelijk meer te weten over de tijd waarin wij leven en over onze cultuur. Hoe is ons modern westers identiteits idee ontstaan? Waar komen we vandaan? Vervolgens ga ik in op wat deze ontwikkelingen betekenen voor de persoonlijkheidsanalyses, training en beïnvloeding van werknemers en managers.

De kern van onze persoonlijkheid

Allereerst dus enkele voorbereidende opmerkingen over de tijd waarin we leven, meer precies onze cultuur. De sociaal-culturele processen en patronen zijn voor de...

Dit artikel lezen...
... en toegang tot alle artikelen en tools op Werk & Veiligheid?

Dat kan nu voor

€ 245,00

per jaar

Met een abonnement op Werk & Veiligheid hebt u ook toegang tot Arbeidsveiligheid.net en de complete Arbowet- en regelgeving op Arbowetweter.nl!

Algemeen sociale veiligheid