De belangrijkste wijzigingen van PGS15

Aandachtspunten voor preventiemedewerkers bij de opslag van gevaarlijke stoffen
PGS15 aangepast

Als je in je bedrijf te maken hebt met op- of overslag van gevaarlijke stoffen, heb je te maken met de recent vernieuwde PGS15. In dit artikel vind je de belangrijkste veranderingen en ook een aantal aandachtspunten op dit gebied.

De nieuwe PGS 15 ‘Opslag van verpakte gevaarlijke stoffen’ verscheen in september 2016. In dit document zijn regels opgenomen voor de opslag van verpakte gevaarlijke stoffen en CMR-stoffen om zo een aanvaardbaar beschermingsniveau voor mens en milieu te realiseren. De nieuw verschenen PGS 15 is een complete herziening van de richtlijn uit 2011.

Minder interpretatieruimte
In deze herziening zijn de voorschriften eenduidiger en met beduidend minder interpretatieruimte omschreven. Nieuw is ook dat niet meer per voorschrift is aangegeven of en hoe het mogelijk is om hiervan af te wijken. In plaats daarvan is generiek vastgelegd wat de mogelijkheden zijn voor het gemotiveerd afwijken van de voorschriften.

Wat is er gewijzigd?
De belangrijkste wijzingen in de nieuwste versie van PGS15 zijn:

Opslag goederen en pallets toegestaan
In PGS 15:2016 is opslag van koopmansgoederen (bijvoorbeeld meubels, speelgoed, elektronica) en een beperkte voorraad...

Dit artikel lezen...
... en toegang tot alle artikelen en tools op Werk & Veiligheid?

Dat kan nu voor

€ 236,00

per jaar

Met een abonnement op Werk & Veiligheid hebt u ook toegang tot Arbeidsveiligheid.net en de complete Arbowet- en regelgeving op Arbowetweter.nl!

Beleid en overheid