Een collega met autisme

Duurzame inzetbaarheid
Een collega met autisme

Psychische klachten zijn er in veel soorten en maten, maar een groot deel van de bevolking heeft ermee te maken. Ook op de werkvloer komen ze dus regelmatig voor. Van overspannenheid en depressie tot aandoeningen als borderline en autisme. Om preventiemedewerkers handvatten te geven hoe een organisatie hier het beste mee om kan gaan, is Werk & Veiligheid een serie gestart over psychische klachten op de werkvloer. Deel vier gaat over autisme. 

Werknemers met autisme zijn vaak intelligent en hebben snelle denkstructuren waardoor zij unieke oplossingen bedenken. Toch werkt slechts 25 tot 30 procent structureel en duurzaam. Voor werknemers met een psychische kwetsbaarheid zoals bijvoorbeeld autisme, is inclusie op de werkvloer een belangrijke factor voor het succes. Het betekent vooral elkaar de ruimte geven om te accepteren en begrijpen. Het startpunt voor stabiele samenwerking met elkaar draait om begrip. Hiervoor is kennis noodzakelijk. 

Dit artikel lezen...
... en toegang tot alle artikelen en tools op Werk & Veiligheid?

Dat kan voor

€ 232,00

p/jaar

Met een abonnement op Werk & Veiligheid hebt u ook toegang tot Arbeidsveiligheid.net en de complete Arbowet-en regelgeving op Arbowetweter.nl!

Lees meer op overzichtspagina Preventie