Nederland koploper met duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid
Nieuwsartikel

Nederlandse werkgevers zetten zich veel meer in voor de duurzame inzetbaarheid voor hun werknemers dan andere werkgevers uit Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). Van deze regio zijn de Nederlanders ook de enigen die duurzame inzetbaarheid überhaupt scharen in de top drie wat betreft uitdagingen in het gezondheidsbeleid.

Dat blijkt uit onderzoek van risico- en verzekeringsadviseur Aon onder meer dan 900 HR- en risicomanagers uit 22 landen en 25 bedrijfstakken in de EMEA-regio. Dat er een verband tussen de gezondheid van werknemers en hun presteren bestaat, staat op internationaal niveau bij nagenoeg alle bedrijven buiten kijf. In Nederland vindt 95% van de werkgevers daarom ook dat de gezondheid van het personeel de verantwoordelijkheid is van het bedrijf. Hóe de gezondheid van medewerkers de organisatie beïnvloedt, is voor driekwart van de werkgevers echter niet helder.

Groei in management
Uit hetzelfde rapport blijkt ook dat steeds méér Nederlandse werkgevers zich bezighouden met de duurzame inzetbaarheid van hun personeel. De helft heeft bijvoorbeeld een gezondheidsstrategie, en dat is fors meer dan in 2016. Toen had slechts 36% zo’n strategie. In de gehele EMEA-regio heeft veertig procent nu een strategie. Van de Nederlanders die nog geen gezondheidsstrategie heeft, geeft 32% bovendien aan er binnenkort een te ontwikkelen.

Pensioensleeftijd is de oorzaak
‘De tendens onder Nederlandse werkgevers om steeds meer te investeren in duurzame inzetbaarheid, is voor ons herkenbaar,’ aldus Dora Horjus, managing director Corporate Wellness bij Aon Nederland tegen FM.nl. Ze wijst erop dat de gezondheid van het personeel in de loop der jaren steeds meer aandacht krijgt, omdat werknemers vaker moeten wisselen van rol en omdat de pensioensleeftijd steeds verder wordt verhoogd.

Het moet breder
Horjus geeft ook aan dat de meeste gezondheidsprogramma’s in Nederland zich vooral richten op fysieke en sociale gezondheid van werknemers. Dat, terwijl financiële en psychologische gezondheid ook erg belangrijk zijn. Ze pleit er daarom voor dat gezondheidstrategieën op dat gebied inclusiever worden: ‘Niet alleen uit dit onderzoek, maar ook uit studies van de World Health Organization blijkt dat juist mentale problemen een steeds groter gezondheidsissue vormen. Dat vraagt om een brede aanpak die aandacht heeft voor fysieke, sociale, mentale én financiële aspecten.’

Bron: FM.nl

Lees meer op overzichtspagina Preventie