Oudere werknemers zijn gelukkiger

Werkplezier is leeftijdsgebonden
Oudere werknemers zijn gelukkiger

Houd jij in je arbobeleid en beleid duurzame inzetbaarheid rekening met de ‘bouwstenen’ van werkplezier en de verschillende levensfasen? Uit onderzoek blijkt dat werkplezier leeftijdsgebonden is: hoe ouder je wordt, hoe meer werkplezier je ervaart. Een opmerkelijke bevinding, maar klopt dit wel? En hoe valt dat dan te verklaren?

Lees ook: Wat zijn de bouwstenen van werkgeluk?

In het voorjaar van 2021 werd in België de Grote Werkplezierstudie uitgevoerd, een meting van het plezier dat medewerkers op de werkvloer ervaren.  UIt andere onderzoeken blijken weer andere cijfers. Er zijn namelijk nog heel wat andere studies die concepten als welbevinden, werkplezier en werkgeluk bestuderen, met allerlei uiteenlopende resultaten wat betreft de leeftijdsgroep die zich het beste voelt op de werkvloer.

Werkplezierstudie 

Volgens de Grote Werkplezierstudie van Accent ervaart de leeftijdsgroep van 25 tot 35 jaar het minste werkplezier. Daarna is er een stijgende trend te zien met steeds hogere werkplezierscores (zie figuur 1).

Dit artikel lezen...
... en toegang tot alle artikelen en tools op Werk & Veiligheid?

Dat kan nu voor

€ 245,00

per jaar

Met een abonnement op Werk & Veiligheid hebt u ook toegang tot Arbeidsveiligheid.net en de complete Arbowet- en regelgeving op Arbowetweter.nl!

Duurzame inzetbaarheid