Zwangerschapsdiscriminatie en de rol van werkgevers

Duurzame inzetbaarheid
44% van jonge moeders op arbeidsmarkt krijgt te maken met vorm van zwangerschapsdiscriminatie
werkgevers tegen zwangerschapsdiscriminatie

Vrouwen met een flexibel arbeidscontract lopen een groot risico om gediscrimineerd te worden vanwege hun zwangerschap of pril moederschap. Dit geldt zowel voor vrouwen met een tijdelijk contract, als voor vrouwen die gedetacheerd zijn of als uitzendkracht werken. Hoe kunnen zij in het bijzonder op de werkvloer worden ondersteund, om te voorkomen dat zij bijvoorbeeld vanwege een zwangerschap hun baan verliezen? 

Onderzoek en meldingen over zwangerschapsdiscriminatie
Vrouwen met een flexibel arbeidscontract  lopen op de arbeidsmarkt een groot risico om gediscrimineerd te worden vanwege hun zwangerschap of pril moederschap. Dit bleek reeds uit het onderzoek naar zwangerschapsdiscriminatie van het College voor de Rechten van de Mens (hierna: College) uit 2016.[1] Zo wordt bij 44% van de vrouwen van wie het contract afloopt rondom de zwangerschap het contract niet verlengd, zeer  vermoedelijk vanwege die zwangerschap. 

Dit artikel lezen...
... en toegang tot alle artikelen en tools op Werk & Veiligheid?

Dat kan voor

€ 232,00

p/jaar

Met een abonnement op Werk & Veiligheid hebt u ook toegang tot Arbeidsveiligheid.net en de complete Arbowet-en regelgeving op Arbowetweter.nl!

Lees meer op overzichtspagina Preventie