Gezond beleid opgezet, maar hoe gaat het nu?

Duurzame inzetbaarheid

Wat doen organisaties om de duurzame inzetbaarheid van werknemers te vergroten? De redactie brengt na bijna tien jaar een bezoek aan Gerda Bollemaat, Arbo & preventie coördinator bij de gemeente Lelystad.

Als redactie zijn we altijd benieuwd naar praktijkervaringen en vooral ook hoe preventiemedewerkers een rol (kunnen) hebben bij de duurzame inzetbaarheid van werknemers. Die ‘nieuwsgierigheid’ was er al in 2015. De redactie ging toen in gesprek met Gerda Bollemaat, Arbo & preventie coördinator en met haar toenmalige collega. Hier kwam het volgende artikel uit voort: Tafeltennissen na de lunch

Noodzaak onderkend

Vandaag de dag is duurzame inzetbaarheid meer dan alleen maar een thema geworden. De noodzaak wordt door vrijwel alle organisaties onderkend. Nederland is namelijk in een behoorlijk hoog tempo aan het ontgroenen en vergrijzen. Duurzame inzetbaarheid staat nu meer op de agenda van de preventiemedewerker, HR, de directie en de ondernemingsraad (OR).

Afgelopen periode is de ‘Waarom vraag’ over duurzame inzetbaarheid in vrijwel elke organisatie wel beantwoord. Veel organisaties denken nu na over de ‘Hoe vraag’. En dat is nog niet zo eenvoudig. Duurzame inzetbaarheid is een...

Dit artikel lezen...
... en toegang tot alle artikelen en tools op Werk & Veiligheid?

Dat kan nu voor

€ 245,00

per jaar

Met een abonnement op Werk & Veiligheid hebt u ook toegang tot Arbeidsveiligheid.net en de complete Arbowet- en regelgeving op Arbowetweter.nl!