Dit is de ideale kantoortemperatuur

Ideale kantoortemperatuur

Een aantal jaar geleden ontstond commotie nadat bekend werd dat Mark Zuckerberg, de topman van Facebook, het niet warmer liet worden dan 15 graden op het hoofdkantoor van de internetgigant. Wat doet het met de productiviteit van de werknemers als ze in zo’n ijzige omgeving moeten werken? Hoe warm moet het eigenlijk zijn op kantoor om tot goede prestaties te komen? Onderzoek toont aan dat het kiezen van een optimale temperatuur niet alleen goed is voor werknemers, maar ook voor de portemonnee van de werkgever.

Wat de redenen van Zuckerberg ook zijn, onderzoeken tonen aan dat hij de verwarming maar beter wat zou opstoken. Er zijn verschillende studies gedaan naar de optimale temperatuur in een kantooromgeving. In een onderzoek van de Helsinki University of Technology staat dat de hoogste productiviteit op het werk wordt bereikt bij een temperatuur van rond de 22 graden. Productiviteit laat volgens dit onderzoek een stijgende lijn zien van lage temperaturen tot aan 22 graden en neemt juist weer af bij temperaturen boven 23-24 graden. Een stijging naar een temperatuur van 30 graden, brengt de productiviteit naar een percentage van 91.1 %. 

Tien procent besparing

Een studie van de...

Dit artikel lezen...
... en toegang tot alle artikelen en tools op Werk & Veiligheid?

Dat kan nu voor

€ 245,00

per jaar

Met een abonnement op Werk & Veiligheid hebt u ook toegang tot Arbeidsveiligheid.net en de complete Arbowet- en regelgeving op Arbowetweter.nl!

De praktijk