Leidt de inzet van wearables tot gedragsverandering?

Gezondheidsmanagement
Achtergrondartikel

Voorbeelden van meetbaar gezondheidsgedrag met wearables zijn het meten van het slaappatroon, de hartslag of het aantal gezette stappen. Ook zijn er veel apps ontwikkeld die je kunnen ondersteunen bij meer of beter ontspannen, meer bewegen of een ander type voedingspatroon aannemen. Maar werken deze wearables en apps ook echt?

Uiteraard zijn de aanbieders hiervan overtuigd. Ook komen er steeds meer onderzoeken die dit bevestigen. Zo concludeerde Christophe Renders (2016) dat ‘het gebruik van smart health producten en toepassingen een positief effect heeft op een gezondere leefstijl. Bijna de helft (48%) van de consumenten die apps, wearables of slimme meters gebruikt om zijn gezondheid te registreren, is het afgelopen jaar bewust gezonder gaan leven. Bij Nederlanders die geen smart health producten of toepassingen gebruiken, is slechts 30% bewuster met zijn gezondheid bezig.’

Dit artikel lezen...
... en toegang tot alle artikelen en tools op Werk & Veiligheid?

Dat kan voor

€ 236,00

p/jaar

Met een abonnement op Werk & Veiligheid hebt u ook toegang tot Arbeidsveiligheid.net en de complete Arbowet-en regelgeving op Arbowetweter.nl!

Lees meer op overzichtspagina Preventie