Arbeidsproductiviteit vergroten, kan dat nog?

Psychosociale arbeidsbelasting
Door Marleen Diks en Simone Lexmond
Achtergrondartikel

De arbeidsproductiviteit in Nederland heeft een hoog niveau, maar kan het nog hoger? Op deze vraag probeerden verschillende mensen antwoord te geven tijdens het debat ‘Nederland in 2015 arbeidsproductiever: een hogere arbeidsproductiviteit, droom of realiteit?’ dat vorige maand plaatsvond.
 
Het debat werd georganiseerd door organisatieadviesbureau Falke & Verbaan, met als doel dit thema duidelijker te agenderen. Terwijl er veel aandacht is voor onderwerpen als verzuim en duurzame inzetbaarheid, ontbreekt de aandacht voor arbeidsproductiviteit. Volgens directeur Reijer Pille is  arbeidsproductiviteit juist hét topic van de komende jaren om organisaties gezond te houden. Tijdens het debat werd het onderwerp door drie sprekers vanuit verschillende expertisegebieden aangesneden: Barbara Baarsma, directeur SEO, kroonlid van de SER en hoogleraar aan de UvA (Arbeidsproductiviteit in Nederland in internationaal perspectief), Patrick van Hees, auteur en onderzoeker (Geluk als bepalende factor van een hoge arbeidsproductiviteit) en Lex Burdorf, hoogleraar Erasmus Medisch Centrum (Werkvermogen en arbeidsproductiviteit).
 

Dit artikel lezen...
... en toegang tot alle artikelen en tools op Werk & Veiligheid?

Dat kan voor

€ 233,00

p/jaar

Met een abonnement op Werk & Veiligheid hebt u ook toegang tot Arbeidsveiligheid.net en de complete Arbowet-en regelgeving op Arbowetweter.nl!

Lees meer op overzichtspagina Preventie