Gokken is het nieuwe roken

Gokken is het nieuwe roken

Online gokken is sinds oktober 2021 is gelegaliseerd en dat heeft geleid tot een forse toename van advertenties voor zulke kansspelen. Verslavingsexperts vrezen dat meer mensen verslaafd raken aan gokken. Risicogokkers of probleemgokkers hebben gewoon een baan, en dus kun ook jij in je organisaties te maken krijgen met de eventuele problemen van deze verslaving.

België

'Gokken is het nieuwe roken': Met deze quote kwam de Belgische regering in mei 2022 in het nieuws waarmee zij een plan presenteerde om bijna alle vormen van gokreclames te verbieden. "Gokken is het nieuwe roken en iedereen is het er ook over eens dat tabaksreclame er beter niet meer is", zegt minister van Justitie Van Quickenborne. Volgens de minister was, tijdens de coronapandemie in 2020-2022, het aantal gokkers fors gestegen. Onder jongeren zou het gaan om een stijging van 43 procent.

Van Quickenborne: "Achter die cijfers gaat heel wat leed schuil." Op basis van internationaal onderzoek stelt hij dat zo'n 40 procent van de winst van gokbedrijven afkomstig is van mensen met een gokverslaving. Als het plan wordt goedgekeurd, verdwijnt het leeuwendeel van de gokadvertenties in België. Kansspelondernemingen mogen...

Dit artikel lezen...
... en toegang tot alle artikelen en tools op Werk & Veiligheid?

Dat kan nu voor

€ 245,00

per jaar

Met een abonnement op Werk & Veiligheid hebt u ook toegang tot Arbeidsveiligheid.net en de complete Arbowet- en regelgeving op Arbowetweter.nl!

Psychosociale arbeidsbelasting