Nieuwe routines voor (thuis)werken in crisistijd

Voor de meeste mensen is het (thuis)werken drastisch veranderd. Sommigen werken twee keer zo hard, terwijl anderen uitdaging en structuur missen. Echter, voor iedereen geldt: er zijn vertrouwde routines weggevallen en nieuwe zorgen bijgekomen. Dat kost extra energie en is van invloed op je werkplezier en werk- privébalans. Wat kun jij doen om jezelf beter af te stellen op ‘het nieuwe normaal’? Waar heb je bijvoorbeeld wel of geen invloed op, hoe bouw je voldoende herstel in en wat zijn praktische dagroutines?

Leeswijzer: Weinig tijd? Begin bij de tips in punt 3. Weten waarom deze tips? Begin hier:

Een nieuwe situatie vraagt om een nieuwe werkwijze

Het is half tien ’s ochtends als je begint aan je werk. Je hebt vandaag geen deadlines, dus je besluit iets later te beginnen. Je scrolt een beetje door je mail, klikt een paar keer door in een nieuwsbrief en verwijdert nog even wat doorgestuurde corona filmpjes. Net als je besluit dat iets meer focus handig is, komt je dochter binnen met een vraag over haar huiswerk. Nadat je je dochter geholpen hebt, voel je de druk om de verloren tijd in te halen. Net als je de smaak te pakken krijgt piept de wasmachine dat de was klaar is. 

1...

Dit artikel lezen...
... en toegang tot alle artikelen en tools op Werk & Veiligheid?

Dat kan nu voor

€ 245,00

per jaar

Met een abonnement op Werk & Veiligheid hebt u ook toegang tot Arbeidsveiligheid.net en de complete Arbowet- en regelgeving op Arbowetweter.nl!

Psychosociale arbeidsbelasting