E-magazine over verantwoordelijkheid opdrachtgever

Rollen en verantwoordelijkheden
Nieuwsartikel

Teveel opdrachtgevers in de bouw en infra zijn zich onvoldoende bewust van hun wettelijke verantwoordelijkheden rond veilig en gezond werken, vindt de Inspectie SZW. Daarom komt ze met een e-magazine waarin de onduidelijkheden omtrent deze verantwoordelijkheden worden opgehelderd.

Opdrachtgevers in de bouw en infra, zoals gemeenten, woningcorporaties en projectontwikkelaars, moeten zich meer bewust worden van hun rol omtrent de veiligheid in alle fases van de bouw. De keuzes die zij maken in de ontwerpfase hebben namelijk een grote rol op de manier waarop er wordt gebouwd, onderhouden, gerenoveerd en gesloopt.

Verschillende rollen
Het magazine zet de verantwoordelijkheden uiteen per aspect. Zo komen ontwerp, bestek, V&G-plan, overeenkomst met uitvoerders en overdrachtsmomenten uitvoerig aan bod. De Insectie SZW wijst daarbij niet alleen op de taken van de opdrachtgever, maar ook op die van partijen als werkgevers, hoofd- en onderaannemers, adviseurs en  zzp’ers. Ook de rol van de Inspectie SZW zelf wordt uiteengezet.

Bron: Inspectie SZW

Lees meer op overzichtspagina Preventie