Flexwerkers in de Ziektewet

Rollen en verantwoordelijkheden
Wat is er veranderd?
Achtergrondartikel

Veel organisaties hebben flexwerkers in dienst. Als arboprofessional heeft u regelmatig ook met hun veiligheid en gezondheid te maken. Natuurlijk zorgt u altijd al dat flexwerkers net als alle medewerkers goed worden voorgelicht over gezond en veilig werken in uw bedrijf en dat ze worden meegenomen in de uitvoering van de Risico-Inventarisatie en Evaluatie (RI&E). Dat is zelfs extra belangrijk: flexwerkers kennen uw bedrijf en de risico’s vaak minder goed. Op 1 januari 2014 is de nieuwe Ziektewet ingegaan. Onder de nieuwe wetgeving moet uw werkgever waarschijnlijk meer betalen bij ziekte van flexwerkers.

Dit artikel geeft een korte uitleg over de nieuwe Ziektewet en de gevolgen voor uw werk. We spraken er ook over met Peter Paul Geraeds, directeur van uitzendorganisatie PP personeelsdiensten b.v., om te weten te komen hoe uitzendorganisaties met de nieuwe Ziektewet omgaan en wat dit kan betekenen voor uw bedrijf.

Dit artikel lezen...
... en toegang tot alle artikelen en tools op Werk & Veiligheid?

Dat kan voor

€ 236,00

p/jaar

Met een abonnement op Werk & Veiligheid hebt u ook toegang tot Arbeidsveiligheid.net en de complete Arbowet-en regelgeving op Arbowetweter.nl!

Lees meer op overzichtspagina Preventie