Verminder ongevallen in magazijn: 9 tips

Verminder ongevallen in magazijn

Ieder jaar vinden er in Nederland zo`n 1500 ernstige ongelukken plaats in magazijnen, waarvan gemiddeld zeven met dodelijke afloop. Na een ongeval in een magazijn is een bedrijf maar liefst 35.000 euro kwijt en hierbij wordt het verlies aan omzet niet eens meegerekend als een werknemer uitvalt. Volg de 9 tips en verminder ongevallen in het magazijn.

In de Nederlandse magazijnen werken ruim 600.000 medewerkers, onder wie reach- en heftruckchauffeurs, orderverzamelaars en inpakkers. De fysieke belasting in de logistieke sector is zwaar, door tillen, trekken en duwen. Het ziekteverzuimpercentage ligt hoog: 4,7% in 2017 in de sector Transport en opslag. Het gemiddelde ziekteverzuim in Nederland was in 2017 4%, zo meldt het centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het aantal ongevallen met dodelijke afloop ligt ieder jaar rond de vijf. Meestal zijn dit aanrijdingen met een heftruck. Volgens de website Logistiekprofs is een bedrijf 35.000 euro kwijt aan na een ongeval in het magazijn. Hierbij wordt het verlies aan omzet niet eens meegerekend als een werknemer uitvalt. Het RIVM publiceerde onlangs dat de vervoers- en opslagbranche een van de vier sectoren is in Nederland waar de...

Dit artikel lezen...
... en toegang tot alle artikelen en tools op Werk & Veiligheid?

Dat kan nu voor

€ 236,00

per jaar

Met een abonnement op Werk & Veiligheid hebt u ook toegang tot Arbeidsveiligheid.net en de complete Arbowet- en regelgeving op Arbowetweter.nl!

Rollen en verantwoordelijkheden