Het jaar van de RI&E

Terwijl niet iedereen zich dat realiseert
Het jaar van de RI&E, terwijl niet iedereen zich dat realiseert

Door corona realiseren veel werkgevers zich dat een deel van de medewerkers prima deels thuis kan werken. Het hybride of blended werken komt steeds vaker terug. Het kantoor als ontmoetingsplek vraagt vaak om een andere inrichting. Dat betekent dus een update van de RI&E en daar staan veel werkgevers niet bij stil.

Een aantal werkgevers is al actief bezig met het afstoten van vierkante meters om zo kosten te besparen. Deze besparingen hebben zij bijvoorbeeld nodig voor het goed vormgeven van thuiswerkmogelijkheden. De dagen op kantoor zijn dan veelal bedoeld voor ontmoeting en sociale verbinding. 

De RI&E moet daarom geupdate worden. De RI&E moet immers actueel zijn, zie RI&E.nl: Als de arbeidsomstandigheden in uw bedrijf veranderen, moet u de ook RI&E aanpassen. Denk hierbij aan de inrichting van een nieuwe productielijn, uitbreiding van uw dienstenpakket, een ingrijpende verbouwing of nieuwe taken voor uw medewerkers. En het nieuwe kantoorconcept als ontmoetingsruimte betekent vaak een andere inrichting, andere risico’s en waarschijnlijk dus ook een aanpassing van de RI&E. Hieronder enkele voorbeelden.

Verbouwing kantoor

Een organisatie wil een deel van het gebouw...

Dit artikel lezen...
... en toegang tot alle artikelen en tools op Werk & Veiligheid?

Dat kan nu voor

€ 236,00

per jaar

Met een abonnement op Werk & Veiligheid hebt u ook toegang tot Arbeidsveiligheid.net en de complete Arbowet- en regelgeving op Arbowetweter.nl!

Werkwijze