Een pleidooi voor een ‘heilige structuur van verplichte ontmoetingen’

Heilige structuur van verplichte ontmoetingen

Waarom we in hybride organisaties moeten organiseren wat eerder vanzelf ging. Want de ‘kantoormedewerkers’ mogen weer terug naar hun habitat na ruim 2 jaar in een realtime experiment te hebben gewerkt. Wat hebben we geleerd? En hoe regel je het intermenselijke contact in de hybride werkende organisatie?

Fascinerende jaren voor iemand zoals ik: al ruim 25 jaar houd ik me bezig met wat ik het ‘het tussengebied’ ben gaan noemen. Daarmee bedoel ik alles wat er in de communicatie tussen collega’s gebeurt. Denk aan de focus, taal, sfeer en omgangspatronen en normen ‘tussen’ collega’s die samen een klus te klaren te hebben: het intermenselijke.

 Vaak gaat dat over:

  • Wat doen we samen,
  • Hoe benutten we elkaars kennis en
  • Hoe helpen we elkaar bij het ‘beter, sterker en leuker’ te werken.

Zowel de ‘verticale’ contacten (tussen leiding en medewerkers) als de ‘horizontale’ contacten (tussen vakgenoten en afdelingen) bepalen de ervaring van het intermenselijke in het 'tussengebied' van onderlinge contacten.  Dit komt in onderzoeken terug in de resultaten op werkbeleving, samenwerking, leiderschap etc. Door het verplichte thuiswerken veranderde alles, en er bleef ook veel...

Dit artikel lezen...
... en toegang tot alle artikelen en tools op Werk & Veiligheid?

Dat kan nu voor

€ 236,00

per jaar

Met een abonnement op Werk & Veiligheid hebt u ook toegang tot Arbeidsveiligheid.net en de complete Arbowet- en regelgeving op Arbowetweter.nl!

Algemeen sociale veiligheid