Verloop en verzuim verlagen met arbeidsvreugde

Verloop en verzuim verlagen met arbeidsvreugde

Personeel aan je binden is belangrijker dan ooit. De methode arbeidsvreugde geeft medewerkers meer inzicht in de eigen werkbeleving. Mandy van Schie en Kees Kouwenhoven (Arbeidsvreugde.nl) geven tekst en uitleg over deze methode.

In deze tijd van schaarste aan personeel is het extra belangrijk om je medewerkers te behouden en te zorgen voor een goede productiviteit. Toch zijn verloop en verzuim taaie en kostbare onderwerpen waar velen hun tanden op stuk bijten.

Hoe kun je dat omdraaien? Hoe breng je lichtheid en positieve opbrengsten in de aanpak van verloop en verzuim? Hoe richt je de aandacht op inzetbaarheid, gezondheid en loyaliteit? Hoe zorg je ervoor dat medewerkers daarvoor zelf in actie komen en hoe biedt je leidinggevenden een effectief instrumentarium? De methode arbeidsvreugde laat met enkele praktijkvoorbeelden zien hoe dit werkt.

Wat is arbeidsvreugde?

Het unieke kenmerk van arbeidsvreugde is dat het zich zowel richt op ‘werken met plezier’ als op ‘goed presteren’. Uitsluitend werken aan het geluk van medewerkers is een overbodige bezigheid als het niet tegelijk leidt tot goed presteren. Daarmee onderscheidt deze visie zich van veel methoden voor werkgeluk.

Om erachter te...

Dit artikel lezen...
... en toegang tot alle artikelen en tools op Werk & Veiligheid?

Dat kan nu voor

€ 245,00

per jaar

Met een abonnement op Werk & Veiligheid hebt u ook toegang tot Arbeidsveiligheid.net en de complete Arbowet- en regelgeving op Arbowetweter.nl!

Algemeen sociale veiligheid