Breng bedrijfshulpverlening onder de aandacht

Afbeelding van een bedrijfshulpverlener in een oranje veiligheidshesje tussen haar collega's in.

Bedrijfshulpverlening (bhv) is belangrijk voor elk bedrijf en iedere medewerker. Om dit belang te benadrukken is er binnenkort weer de Dag van de BHV. Op die dag worden bhv’ers extra in het zonnetje gezet. Een ideale dag om de bhv onder de aandacht te brengen in jouw bedrijf.

BHV en 112, daar red je levens mee!

Op maandag 6 november 2023 vindt de 12e editie van de Dag van de BHV plaats. Op deze dag besteden organisaties in heel Nederland aandacht aan het belang van bedrijfshulpverlening (bhv). Het thema van de Dag van de BHV 2023 is ‘BHV en 112, daar red je levens mee!’ Ook dit jaar wordt er weer een bhv’er van het jaar gekozen, waarvoor je een bhv’er bij jou op de werkvloer kan nomineren!

Op de website van de Dag van de BHV staan tal van hulpmiddelen voor acties om aandacht te geven aan de bedrijfshulpverlening. Met de compleet vernieuwde toolkit vol met gratis promotiemateriaal, kan iedereen een mooie Dag op de eigen werkvloer organiseren. Het gratis promotiemateriaal bestaat uit posters, social mediaposts en online banners. De toolkit is in het Nederlands en Engels beschikbaar.

Inspireer werknemers om bhv’er te worden

Stichting Dag van de BHV vraagt jaarlijks aandacht voor het belang van bedrijfshulpverlening en de bhv’ers. Je kunt je bedrijf aanmelden op de website van de stichting om te laten zien dat ook jouw organisatie waardering uitspreekt voor de bhv’ers. Ook staat de website vol met inspiratie om het onderwerp bedrijfshulpverlening onder de aandacht te brengen op de werkvloer.

Natuurlijk hoop je de bhv’er nooit nodig te hebben, maar wat is het fijn dat ze in de buurt zijn op de momenten dat ze nodig zijn. Bhv’ers zijn de helden die het verschil kunnen maken in de eerste minuten na een ongeval, als het een kwestie van leven of dood is. De vaak onzichtbare, maar altijd aanwezige krachten verdienen dat ze een dag in het zonnetje worden gezet.

Bron: Arboportaal