In de Praktijk

Preventie en beleid
Het voorkomen van wanhoopsdaden
Achtergrondartikel

 
De heer Tosken meldt zich aan met overspanningsklachten. Hij vertelt zijn huisarts dat hij een enorme teleurstelling heeft ervaren door zijn afkeuring. De huisarts schat in dat mijnheer Tosken last heeft van verwerkingsproblematiek en stuurt hem door naar de eerstelijnspsycholoog in de buurt. Er is geen wachtlijst en de heer Tosken kan al snel zijn verhaal doen. Ook kost deze zorg de heer Tosken geen extra geld omdat de basisverzekering die vergoedt.

De heer Tosken heeft zijn hele leven handarbeid verricht en hard gewerkt. Op 43-jarige leeftijd wordt hij afgekeurd. Een versleten rug door langdurige en intensieve lichamelijke arbeid is hem fataal geworden. Hij moet zijn eigen bedrijf sluiten. Gelukkig heeft hij zich goed verzekerd. Maar helaas doet de verzekeraar nu moeilijk over zijn uitkering. Zijn gezin woont in Zweden, hoe moet hij die nu geld toezenden? Hij huurt in Nederland een kamer bij familie. Zijn zus ziet toe op zijn gezin in het buitenland.

Dit artikel lezen...
... en toegang tot alle artikelen en tools op Werk & Veiligheid?

Dat kan voor

€ 236,00

p/jaar

Met een abonnement op Werk & Veiligheid hebt u ook toegang tot Arbeidsveiligheid.net en de complete Arbowet-en regelgeving op Arbowetweter.nl!

Lees meer op overzichtspagina Sociale veiligheid